fbpx

Alles begint bij ambitie

Gezonde ambitie is de wil om beter te worden, in je werk en als persoon. Voor deze veteranen is het een vanzelfsprekendheid: het beste uit jezelf halen.

Tekst: Eline Lubberts

Fotografie: Gerard Wessel

 

Ik wilde blijven leren, geld verdienen en de wereld zien. Dus meldde ik me met dat bonnetje uit de Veronicagids bij de marine. Op het KIM was ik direct op mijn plek, vervolgens stroomde ik door naar een studie Technische Bedrijfskunde en na een periode van varen bleef het kriebelen.

Ik werd duiker. Dat was nog eens andere koek: de grote uitdaging, altijd voor het echie, altijd op scherp. Op dat niveau werd er nooit een beslissing genomen op basis van rang. We overlegden met elkaar en als de knoop was doorgehakt, dan was het: afspraak is afspraak. Ook het explosieven ruimen vond ik een mooi aspect en ik ging twee keer in Afghanistan aan de slag. 

Leiderschap heeft mij altijd gefascineerd. Ik schreef het boek Leiders, over een leiderschapsmodel dat ik ontwikkelde. Misschien was ik uitgekeken, misschien was het gewoon tijd voor wat nieuws: ik ging aan de slag in de offshore. Dat was verfrissend. Bij Defensie is vooraf duidelijk welke functies je moet doorstromen voor je weer verder mag groeien, nu kon ik logische stappen maken.

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik het bedrijf LiDRS begon. De focus ligt op hoe je het beste uit je team haalt. Wij hebben hiervoor trainingen ontwikkeld, maar geven als consultants ook advies om organisaties beter te laten presteren.

Over goed leiderschap kan je boeken vol schrijven, maar het is ook een kwestie van doen. En bij Defensie sta je echt voor de troepen. Alles begint bij ambitie. Ook leiderschap. Ik ben tevreden hoe het nu gaat. Als ik nog ambitieuze wensen heb, dan is dat het binnenhalen van grote internationale klanten.

image1

Over LiDRS

U wilt uzelf verder ontwikkelen als leider. U bent dan ook ongetwijfeld op zoek gegaan naar passende leiderschapstheorieën, maar heeft hierbij – net als wij – ervaren dat deze theorieën over leiderschap vaak niet aansluiten op de praktijk. Ondanks alle boeken en modellen over leiderschap, ontbreekt het aan praktische tips en handige hulpmiddelen. En juist die zijn onmisbaar bij uw ontwikkeling als leider.

Vaak wordt leiderschap geassocieerd met termen als dienend, autoritair of authentiek. Dit komt echter niet overeen met de praktijk. Onze ervaring is namelijk, dat u pas een goed leider bent wanneer u uw manier van leidinggeven ter plekke kunt veranderen. 

Vanuit die gedachte en met onze eigen ervaringen en kennis helpt LiDRS u om u verder te ontwikkelen als leider.

LiDRS biedt u hiervoor een totaalconcept. Leer wat het betekent om een goede leider te zijn! Onze kennis en kunde hebben wij gebundeld in een boekeen model en diverse trainingencoaching en natuurlijk interim management en consultancy voor duurzame verandering en performance verbetering in uw organisatie.

In LiDRS vindt u een energieke organisatie die van aanpakken weet. Wij staan voor persoonlijke aandacht, plezier en een gegarandeerde ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten en teamperformance.

Neem vandaag nog uw eerste stap op weg naar beter leiderschap. Neem vandaag nog contact op met LiDRS!