fbpx

Leiderschapsprogramma

Een leiderschapsprogramma dat werkt!- Building Better Leaders met LiDRS

Leiderschap is een veel besproken onderwerp bij diverse talkshows op televisie, Youtube en seminars. Daarnaast zijn er de afgelopen decennia legio boeken over leiderschap geschreven, allemaal met verschillende ideeën en theorieën over wat leiderschap nou precies is.

Wat maakt een goede leider?

Als u ons -LiDRS- deze vraagt stelt, dan geven wij hierop het volgende antwoord: “Een goede leider bekijkt zichzelf regelmatig in de spiegel…” Wat wij hiermee willen aangeven is dat een leider die kritisch naar zichzelf durft te kijken, die open staat voor verbeterpunten en hier vervolgens mee aan de slag gaat, zich kan ontwikkelen tot een betere leider. Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. Een goede leider verbindt, geeft richting, maakt zijn of haar mensen beter en behaalt resultaat. Om dit voor elkaar te krijgen zul je eerst naar jezelf moeten kijken!

Wij helpen u graag bij uw persoonlijke ontwikkeling tot een betere leider en wij hebben hiervoor dan ook meerdere effectieve trainingen ontwikkeld. Een mooie kennismaking met LiDRS en de trainingen die wij voor u organiseren is bijvoorbeeld de Masterclass Leiderschap, vervolgens kunt u uw kennis uitbreiden met het LiDRS Practioner Program en daarna kunt u zelfs door naar ons Master Program. Al deze trainingen zijn erop gericht om van u een betere leider te maken.

Door middel van diverse voorbeelden uit de praktijk, theorie, veel oefenen en de ervaringen van de mede-trainees, geeft LiDRS u handvatten om uw rol als leider te verbeteren.

Onze reviews liegen er niet om de trainingen van LiDRS hebben impact en zorgen voor een duurzame verandering in uw leiderschapskwaliteiten.

Nieuwsgierig naar ons leiderschapsprogramma?

Stelt u zichzelf eens de onderstaande vragen:

Staat u als leidinggevende open voor de feedback van de mensen aan wie u leidinggeeft? Biedt u hen de ruimte om kritisch te zijn op uw functioneren en gedrag, om hiervan te leren en een betere leidinggevende te worden? We hopen dat u drie keer met ‘Ja’ hebt geantwoord en gaan we graag samen aan de slag om een nog betere leider te worden. Als het antwoord hierop niet drie keer ‘ja’ is, dan moeten we echt heel snel met elkaar in gesprek komen. Tijd voor echte ontwikkeling. Tijd voor een leiderschapsprogramma dat écht werkt.

Is theorie noodzakelijk voor een gedegen leiderschapsprogramma?

 Er wordt gezegd dat leidinggevenden alleen van toegevoegde waarde zijn, als zij anderen in staat stellen om van betekenis te zijn. Als zij hun medewerkers faciliteren. De meest effectieve leiders bewegen zich namelijk niet alleen in de top van de organisatie, maar zijn in staat zich door de gehele organisatie heen te bewegen. Zij zijn zich bewust van wat er op de werkvloer speelt en bieden bij problemen een helpende hand aan hun medewerkers en/ of zij faciliteren hun medewerkers bij het oplossen van problemen.

Een bekende hoogleraar, Henry Mintzberg, geboren in 1939 in Canada, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar leiderschap en naar hoe een goede leider zich onderscheid van een minder goede leider. De theorie van Mintzberg gaat ervanuit dat leiders in hun werkzaamheden vanuit vijf perspectieven handelen. Laten we deze perspectieven concreter maken met een aantal voorbeelden.

  1. Een wereldwijde kijk: Staat u open voor nieuwe ontwikkelingen? Niet alleen voor veranderingen op wereldwijd niveau, in technologie, politiek etc., maar heeft u ook oog voor kleinere gebeurtenissen? Bent u zich bewust van uw omgeving? Wat speelt er bij uw klanten? En nog belangrijker, hoe speelt u hierop in? Wereldwijd = wereldwijs.
  2. Relaties en samenwerking: Hoe goed en effectief bent u in samenwerking? Samenwerking met andere organisaties of concurrenten? Bent u een netwerker? Op welke manier werkt u aan relatiebeheer? Hoe stimuleert u de samenwerking tussen collega’s op de werkvloer? En, werkt u samen met uw medewerkers of staat u ‘er boven’? Bent u oprecht geïnteresseerd in uw medewerkers? En heel belangrijk, maakt u tijd voor hen vrij?
  3. Een analytische kijk: Neemt u de tijd om complexe situaties te analyseren en begrijpen? Creëert u een prettige en open sfeer in uw team, waarin casussen met elkaar worden geanalyseerd en vanuit verschillende invalshoeken worden bekeken, alvorens deze (met elkaar) aan te pakken?
  4. Een kijk op veranderprocessen: Neemt u voldoende tijd om uw visie op de toekomst te formuleren? Bent u zich ervan bewust dat voor een verandering in de organisatie, uw medewerkers van groot belang zijn? Bent u sensitief wat betreft de drijfveren van uw medewerkers en hoe u uw medewerkers het beste kunt stimuleren tijdens een veranderproces? En bent u in staat om veranderingen weloverwogen in gang te zetten, de juiste strategie te kiezen en daarvan de gevolgen te overzien?
  5. Een reflectieve kijk: Reflecteert u regelmatig situaties en gebeurtenissen? Bent u kritisch op het gedrag dat u op die momenten vertoonde? Bent u kritisch naar u zelf toe en staat u open voor feedback van uw medewerkers? Doet u ook iets met die kritiek?

Tijd voor een leiderschapsprogramma dat werkt!

Het is van groot belang dat u uw eigen gedrag blijft reflecteren en evalueren om u in uw rol als leidinggevende te doen slagen. Sta open voor de feedback van uw medewerkers, collega leidinggevenden, concurrenten en klanten. Zorg ervoor dat anderen zich vrij voelen om u feedback te geven. Feedback ontvangen is niet altijd fijn, zeker niet als dit kritiekpunten zijn. Het is de kunst om deze kritische feedback om te buigen in een positieve leerervaring. Alleen zo kunt u zichzelf verbeteren en een nog betere leider worden.

Waarom LiDRS?
LiDRS is de aangewezen partij om u te begeleiden in uw ontwikkeling als leider. Onze ervaren en bevlogen trainers geven u een scala van handvatten mee waar u in uw dagelijkse werkzaamheden mee aan de slag kunt gaan. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van onze trainingen, Masterclasses en workshops. LiDRS verzorgt niet alleen uw leiderschapstrainingen vanuit de LiDRS Academy, LiDRS kan u namelijk ook ontzorgen op het gebied van Consultancy en Coaching.

Vergeet ook niet om eens te kijken naar ons LiDRS-model, een geweldige tool dat inzichtelijk maakt wat de impact van trainingen is. Het LiDRS-model geeft inzicht in waar uw persoonlijke ontwikkelpunten liggen en wij adviseren welke training voor u nuttig zou kunnen zijn. Dit zijn niet alleen onze trainingen, maar LiDRS draagt hiervoor ook trainingen aan van andere partijen. Op basis van 360 feedback geeft het model inzicht in uw progressie. De moeite waard om eens te proberen!