fbpx

Vergroot Eigenaarschap

Met goed leiderschap in 4 fasen naar betere prestaties

 

Eigenaarschap is datgene waar elke organisatie naar streeft: het is dé manier om de prestaties duurzaam te verbeteren. Dit boek leert je hoe je in 4 fasen het eigenaarschap van je team vergroot.

Eigenaarschap vraagt om leiderschap. In dit boek laat Jochen Hekker zien hoe dat leiderschap eruitziet en hoe je in ogenschijnlijk eenvoudige stappen het eigenaarschap van je medewerkers vergroot.

Als je wilt dat je mensen meer eigenaarschap tonen, moet je ze in de eerste plaats richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. Nu, maar ook over een aantal jaar. Het is de eerste fase op weg naar meer eigenaarschap. In drie fasen ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen. Deze fasen omschrijft Jochen als ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’.

Vergroot Eigenaarschap geeft de lezer een waardevolle en verrassende inkijk in eigenaarschap en teamontwikkeling. Hekker laat zien dat je bijvoorbeeld door jezelf kwetsbaar op te stellen of door weerstand te creëren in het team de prestaties verbetert en eigenaarschap stimuleert. Als kers op de taart introduceert Hekker tal van digitale mogelijkheden waarmee je eigenaarschap kunt vergroten en meten.

Dit boeiende boek staat boordevol vermakelijke en aansprekende anekdotes en biedt een handige checklist die iedere manager of leider op zijn bureau moet hebben.

Vergroot Eigenaarschap

Aanbeveling

‘Jochen weet met zijn unieke presentatievaardigheden zijn toehoorders te boeien en tegelijkertijd de boodschap over te brengen.’ – Chiara Bosboom, programmamanager voor het Presidents Institute

 

Over Jochen Hekker

Jochen Hekker is Algemeen Directeur van LiDRS en houdt zich in die hoedanigheid bezig met prestatieverbeteringen van organisaties, teams, leidinggevenden en managers. Jochen komt uit de offshore-industrie en heeft bovendien jarenlang als marine-officier rond de wereld gevaren. Na meerdere missies in Afghanistan heeft hij als duiker en explosievenruimer geleerd om onder hoge druk te werken. Eerder verscheen van zijn hand het boek Leiders!.

Trainingen en seminars van LiDRS Academy

Wil je meer weten over eigenaarschap, een seminar bijwonen of wellicht in een 2-daagse training alle ins-and-outs leren over hoe je eigenaarschap in jouw team kunt vergroten? Vraag dan meer informatie aan via info@lidrs.nl of schrijf je in voor 1 van onze trainingen en seminars.

Seminar Eigenaarschap