Kennisbank

Op de LiDRS Kennisbank vind je veel informatie voor jouw ontwikkeling als leider en manager! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en laat jezelf inspireren door onze artikelen, whitepapers en boekrecensies.

Kies een filter:
Boekrecensie
How the mighty fall

Jim Collins onderzoekt de fasen van neergang die grote bedrijven vaak ervaren. Het boek biedt inzichten in hoe deze neergang te voorkomen is of teruggedraaid kan worden.

Meer lezen
Whitepapers
De 10 tips voor effectief en duurzaam leiderschap!

In deze whitepaper delen we 10 tips om meer in die leiderschapsrol te stappen. Tips die je helpen om jezelf continu te verbeteren. Niet alleen nu, maar regelmatig. Pas dan zijn we echt aan het verbeteren. Pas dan ben jij aan het leiden!

Meer lezen
Boekrecensie
Good to Great

In Good to Great wordt een uiteenzetting gegeven wat het verschil is tussen bedrijven die het goed doen en bedrijven die het fantastisch doen.

Meer lezen
Boekrecensie
Emotionele Intelligentie

Daniel Goleman beschrijft in zijn wereldberoemde boek hoe belangrijk sociale en emotionele intelligentie is.

Meer lezen
Boekrecensie
Deep Democracy

Deep Democracy is een manier van besluiten nemen waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit.

Meer lezen
Boekrecensie
The Toyota way

Het boek , “The Toyota Way”, gaat over de veertien management principes van de grootste en succesvolste autobouwer ter wereld, Toyota.

Meer lezen
Boekrecensie
De corporate tribe

De corporate antropologen Danielle Braun en Jitske Kramer bekijken de manier waarop mensen binnen organisaties met elkaar omgaan.

Meer lezen
Boekrecensie
De zeven vinkjes

We gaan voor de beste mensen.” O ja? vraagt Joris Luyendijk zich in zijn nieuwe boek af, en wie bepaalt dan wie die beste mensen zijn?

Meer lezen
Boekrecensie
Angstcultuur

Een recensie over het eerste Nederlandse boek over angstcultuur.

Meer lezen
Boekrecensie
10 miljoen jaar leiderschap

Succesvolle leiders voorzien in oeroude basisbehoeften en weten dat leiderschapsstijlen slechts de vernislaag zijn over ons brein.

Meer lezen
Boekrecensie
Theorie U

Theorie U is een boek over persoonlijk leiderschap, met als kernvraag hoe het individu een eigen bijdrage kan leveren aan de maatschappij die tegelijk aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft.

Meer lezen
Boekrecensie
Leiders!

Het boek ‘Leiders!’ geeft niet alleen een mooie inkijk in de wereld van een marineofficier, maar biedt tegelijk ontelbare lessen over goed leiderschap.

Meer lezen
Boekrecensie
Vergroot eigenaarschap

Eigenaarschap is datgene waar elke organisatie naar streeft: het is dé manier om de prestaties duurzaam te verbeteren. Dit boek leert je hoe je in 4 fasen het eigenaarschap van je team vergroot.

Meer lezen
Interim en advies

Interim en advies

Hands-on interim managers, karaktervolle leiders en gegarandeerde prestatieverbeteringen. Van strategie tot executie en van boardroom tot shopfloor.

Jouw ontwikkeling

Jouw ontwikkeling

Met unieke en high-end leiderschapstrainingen, voor en door karaktervolle leiders weten wij ons al meer dan 10 jaar te onderscheiden. Start vandaag nog met jouw ontwikkeling!

Meten en monitoren

Meten en monitoren

Met een handzaam dashboard zie je in een oogopslag waar jouw ontwikkelpunten zitten, kunnen we trends meten en kunnen we zelfs de leiderschapsvisie van jouw organisatie meetbaar maken.

LiDRS
This site is registered on wpml.org as a development site.