fbpx

Over ons

Een passie voor leiderschap, dat is wat LiDRS drijft.

U wilt uzelf verder ontwikkelen als leider. U bent dan ook ongetwijfeld op zoek gegaan naar passende leiderschapstheorieën, maar heeft hierbij – net als wij – ervaren dat deze theorieën over leiderschap vaak niet aansluiten op de praktijk. Ondanks alle boeken en modellen over leiderschap, ontbreekt het vaak aan praktische tips en handige hulpmiddelen. En juist die zijn onmisbaar bij uw ontwikkeling als leider.

Vaak wordt leiderschap geassocieerd met termen als dienend, autoritair of authentiek. Dit komt echter niet overeen met de praktijk. Onze ervaring is namelijk, dat u pas een goed leider bent wanneer u uw manier van leidinggeven ter plekke kunt veranderen.

Vanuit die gedachte en met onze eigen ervaringen en kennis helpt LiDRS u om u verder te ontwikkelen als leider.

LiDRS biedt u hiervoor een totaalconcept. Leer wat het betekent om een goede leider te zijn! Onze kennis en kunde hebben wij gebundeld in een boek, een model en diverse trainingen en coaching. In LiDRS vindt u een energieke organisatie die van aanpakken weet. Wij staan voor persoonlijke aandacht, plezier en een gegarandeerde ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten.

Neem vandaag nog uw eerste stap op weg naar beter leiderschap. Neem vandaag nog contact op met LiDRS!

De mensen achter LiDRS

 • Jochen Hekker

  Managing Director

  Met een operationele en bestuurlijke achtergrond en een grote internationale ervaring (militair en civiel) is Jochen de enthousiaste interim manager, consultant en coach die resultaat behaalt. In zijn verhalen neemt hij u mee naar zijn tijd als duikofficier van de Koninklijke Marine en naar missies in Afghanistan en geeft u tal van inspirerende voorbeelden van zijn werkzaamheden als interim manager, duiker en leider. Goed leiderschap leert u niet alleen in de praktijk, maar ook uit het bevlogen leiderschap door Jochen.

 • Bastiaan Ruizeveld de Winter

  Managing Partner

  Bij goed leiderschap draait het om snel kunnen schakelen in veranderende situaties. Bastiaan kan u hier alles over vertellen - als voormalig commandant van een onderzeeboot weet hij als geen ander hoe het is om onder stressvolle situaties de eindverantwoordelijkheid te dragen. En vergist u niet: de leiderschapskwaliteiten van een commandant lijken wel heel erg op die van de HR-manager... Waar die overeenkomsten in zitten? Bastiaan vertelt het u! Hij brengt graag op enthousiaste en inspirerende wijze zijn geleerde lessen over.

 • Marije Maltha

  Manager Academy - trainer - coach

  Sinds 2022 manager van LiDRS Academy. Initieel opgeleid als ergotherapeut en heb vele jaren als trainer en teammanager mogen werken voor diverse organisaties op het gebied van werkvermogen, arbeid en gezondheid, welzijn, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer weten over LiDRS, onze trainingen, consultants of het LiDRS Online Portal, de koffie staat altijd klaar.

 • Will Meurer

  Partner - Consultant - Coach - Trainer

  Vraag Will naar goed leiderschap en veranderingsmogelijkheden en de ware coach komt in hem naar boven. Hij laat u kijken naar uw eigen potentieel en formuleert samen met u heldere doelen op uw weg naar beter leiderschap. Belemmeringen worden uit de weg geruimd om het streven naar persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid te halen. Dankzij zijn (internationale) ervaring in verschillende leidinggevende functies bij de Koninklijke Marine aarzelt Will niet om ook u een confronterende spiegel voor te houden. Het doel? Een betere leider worden, uiteraard.

 • Chris Bruijn

  Partner - Trainer

  Jarenlang heeft waterpolo op nummer 1 gestaan in het leven van Chris Bruijn. Ambitieus, fanatiek en recht op het doel af zijn eigenschappen die hij bij het waterpolo goed heeft benut. Met deze ervaring kwamen ook zijn leiderschapskwaliteiten naar boven. Chris is in staat om deze kwaliteiten te delen met de mensen om hem heen, wat hem een echte teamspeler maakt. Zelfs binnen de nationale ploeg heeft Chris zijn stempel kunnen drukken en anderen sterker gemaakt. Chris is ook eigenaar van Kerngezond, een praktijk voor fysiotherapie op 3 verschillende locaties. Hier ligt zijn focus nog altijd op het sterker maken, ontwikkelen en ondersteunen van anderen. Door Chris zijn ambitie, fanatisme en visie zorgt hij ervoor dat zijn managementteam als een huis staat. Naast Kerngezond kunnen ook andere leiders en organisaties profiteren van Chris zijn sterkten. Wilt u een training volgen en uw leiderschapskwaliteiten optimaal gaan benutten als een echte teamspeler? Neem dan contact op.

 • Michiel Hijmans

  Partner - Interim Manager - Trainer

  Michiel staat garant voor inspirerende en boeiende verhalen, waarbij hij onder andere put uit 36 jaar werken bij de Koninklijke Marine. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in teambuilding en leidinggeven; resultaat gericht, maar altijd met aandacht voor de mens. Hij heeft ruime internationale ervaring, als militair en diplomaat, onder andere in de Verenigde Staten en in Brussel. Op zee werkte hij als commandant van de NAVO-vloot met vele nationaliteiten en gaf hij leiding aan de piraterij bestrijding bij Somalië. Naast leiderschapstrainingen geeft hij lezingen op velerlei terreinen, ook in het Engels. Neem gerust contact op.

 • Susanne Laverman

  Partner - Interim en HR Manager

  Susanne is Arbeids- & Organisatiepsycholoog en werkt als interim HR-manager bij verschillende organisaties. Zij is ervaren in het opzetten en inrichten van HR-afdelingen bij MKB bedrijven en is een goede sparringpartner voor het management en directie. Susanne hecht veel waarde aan de mens in de organisatie, zij streeft naar tevreden personeel om zo de betrokkenheid en bevlogenheid voor de organisatie te maximaliseren.

 • Werner Kool

  Consultant - Interim Manager - Trainer

  Als wat voor leidinggevende wil jij herinnerd worden? Na een training van Werner voel je je gesterkt om lastige situaties niet langer uit de weg te gaan, maar aan te pakken. Werner zal met natuurlijk leiderschap en enthousiasme jou inspireren een betere leider te worden. Als interim-manager komt hij bij verschillende bedrijven om leiding te geven aan verandering. Hij zal je laten inzien dat jouw gedrag en de juiste keuze in leiderschapsstijl, bepalend zijn voor het slagen van veranderingen binnen organisaties. Tevens zal hij met praktijkvoorbeelden en praktische tips je op weg helpen om als leider echt goed uit de verf te komen.

 • Mireille van den Akker

  Coach - Trainer

  Blijven ontwikkelen met een positieve en energieke insteek, dat kan met Mireille. Zij gaat pragmatisch en systematisch te werk om gestelde doelen te bereiken. Zowel als trainer en als coach zoekt ze de samenwerking en verbinding op en groei je samen door. Vanuit haar bedrijfskundige achtergrond en operationele ervaring bij o.a. defensie weet ze leiding te geven aan projecten en gaat ze op een inspirerende wijze op zoek naar het juiste antwoord op het gestelde vraagstuk. Inspireren en positiviteit spelen hierin een hoofdrol.

 • Marc Heijdendael

  Coach - Trainer

  Marc is als trainer, coach en partner verbonden aan LiDRS, maar ook werkzaam als projectcoördinator. In deze functie realiseert hij samen met de projectleiders die gericht zijn op tijdelijke voorzieningen in de (chemische) industrie. Een verantwoordelijke taak waar veel bij komt kijken, want er moet altijd rekening gehouden worden met de wensen en tijdsdruk van derden. Geen probleem voor een opgewekte persoonlijkheid als Marc! Met zijn analytische en organisatorische vermogen brengt hij het project tot een goed einde. Deze vaardigheden leert hij u graag in zijn trainingen.

 • Hans Saueressig

  Trainer - coach

  Hans heeft een schat aan ervaring als leidinggevende binnen de duikindustrie. Leidinggeven in een crisissituatie, een situatie waarin je snel je leiderschapsstijl moet veranderen van manager naar crisismanager. Als trainer / coach werkzaam bij diverse opleidingsinstituten geeft hij op inspirerende wijze inzichten in deze vaardigheden. En mensen begeleiden, motiveren en enthousiasmeren in hun persoonlijke groei naar een beter leider of effectiever werken binnen een bedrijf is waar Hans energie van krijgt. Spreekt jou dit ook aan, neem contact met mij op en we gaan aan de slag!

 • Chiel van der Laan

  Consultant

  Chiel heeft een stevige achtergrond als consultant in de financiele sector. Na een carriere bij de big 4, heeft hij zich gericht op het verbeteren van de financiële kolom bij midden en klein bedrijven. Inmiddels is Chiel betrokken bij LiDRS als consultant en trainer en helpt hij graag bij het het verbeteren van de financiële performance van organisaties. Heeft u vragen over hoe Chiel uw organisatie kan versterken, neem dan contact op via de website.

 • Marije Laverman

  Consultant - Coach - Trainer

  Marije heeft een achtergrond in de Arbeids- en Organisatiepsychologie en de Sociale psychologie. Ze heeft jarenlang ervaring in coaching, training en advisering over inzetbaarheid van medewerkers binnen organisaties. Zij is ambitieus, analytisch en gemakkelijk benaderbaar. Goed leiderschap is essentieel voor een gezonde organisatie met gezonde medewerkers. Marije helpt hier graag bij.

 • Felix Uhl

  Consultant

  Met een achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie, strategisch consultancy en financiële dienstverlening is Felix een goede sparringspartner voor uw managementteam. Naast zijn consultancy en trainingswerkzaamheden is Felix ook aan het promoveren aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van armoedebestrijding door het toepassen van gedragsbeinvloeding. Felix is de enthousiaste en inhoudelijk sterke partner op het gebied van gedrag en performanceverbetering.

 • Jeroen van Zaalen

  Trainer

  Jeroen staat klaar om, na een zeer afwisselende marineloopbaan, als trainer zijn kennis en ervaring op het gebied van leiderschap te delen met anderen. Dat doet hij door je een spiegel voor te houden en je te laten nadenken over welke sturing past bij jouw team en hoe je knopen doorhakt. Als voormalig commandant van een onderzeeboot en fregat, maar ook toen hij werkzaam was bij het Koninklijk huis en in het Caribisch gebied, weet hij goed wat het is om in lastige omstandigheden eindverantwoordelijkheid te dragen. Gebruikmakend van aansprekende voorbeelden uit zijn eigen loopbaan geeft hij helder aan wat voor hem wel en niet heeft gewerkt met als uiteindelijk resultaat het aanreiken van bruikbare handvatten om het beste te halen uit je team en jezelf.

 • Michiel Zegerman

  Consultant - Coach - Trainer

  Michiel heeft diverse operationele en bestuurlijke ervaring. Inmiddels houdt hij zich al ruim 15 jaar bezig met bedrijfskundige vraagstukken. Hij is actief geweest als organisatieadviseur en als lijnmanager op directieniveau. Door middel van humor, integriteit, transparantie en sensitiviteit weet hij mensen en organisaties aan zich te binden en de neuzen te richten. Als echte 'bouwer' haalt hij energie en plezier uit het scheppen van orde in chaos. Michiel is doelgericht, heeft ruime projectmanagement ervaring en brengt expertise op het gebied van leiderschap en verandermanagement.

 • Edwin Speijer

  Consultant - Trainer

  Met zijn werktuigbouwkundige achtergrond heeft Edwin grote affiniteit met techniek. Als Improvement Consultant heeft Edwin veel ervaring op het gebied van Operational Excellence. De systematische aanpak die hij hierbij toepast blijkt keer op keer succesvol. Edwin heeft de overtuiging dat alleen duurzaam resultaat bereikt wordt, als er ook in ruime mate aandacht is voor de mens binnen het (productie)proces. Hierbij hoort vanzelfsprekend ook de wijze waarop mensen binnen organisaties samenwerken. Immers hoe geavanceerd uw product of machinepark ook is: het is en blijft mensenwerk.

 • Carmen Lopez-Brea

  Trainingsacteur

  Het bijzondere aan de leiderschapstrainingen van Carmen is, dat zij u een beleving mee geeft. Met haar achtergrond als leidinggevende bij de ANWB, haar ervaring als trainingsacteur en kennis van de technieken in de theaterwereld, is zij in staat u het leiderschap te laten beleven. Carmen is ambitieus, enthousiast en heeft passie voor het overbrengen van haar kennis. Door de inzet van theater kan Carmen het gedrag van u als leidinggevende zichtbaar en concreet maken. Dit helpt u, om nieuw gedrag aan te leren. Wilt u een training volgen waarbij u het leiderschap zelf ervaart? Neem dan contact met op.

 • Ivo Ramakers

  Consultant - Interim Manager - Trainer - Coach

  Enthousiaste teamspeler die weet waar hij voor staat. Voelt zich senang aan bestuurs- en keukentafels en geniet van diversiteit in zowel zijn privé- als werkleven. Heeft een heilig geloof in fair play en geniet wanneer flow, inzet en samenwerking leiden tot uitmuntende resultaten. Naast het werk sport ik veel. Windsurfen, wielrennen en tennis zijn mijn passie.

 • Wouter van Welzenis

  Consultant - Interim Manager - Trainer - Coach

  Consultant, interim manager en trainer/coach met een gezonde en energieke drive om dingen beter te maken. Daarnaast echtgenoot, vader van 2 zoons en iemand die in zijn vrije tijd werkt met zijn handen om ruimte in zijn hoofd te creëren.