Over ons

Een passie voor leiderschap, dat is wat LiDRS drijft.

U wilt uzelf verder ontwikkelen als leider. U bent dan ook ongetwijfeld op zoek gegaan naar passende leiderschapstheorieën, maar heeft hierbij – net als wij – ervaren dat deze theorieën over leiderschap vaak niet aansluiten op de praktijk. Ondanks alle boeken en modellen over leiderschap, ontbreekt het vaak aan praktische tips en handige hulpmiddelen. En juist die zijn onmisbaar bij uw ontwikkeling als leider.

Vaak wordt leiderschap geassocieerd met termen als dienend, autoritair of authentiek. Dit komt echter niet overeen met de praktijk. Onze ervaring is namelijk, dat u pas een goed leider bent wanneer u uw manier van leidinggeven ter plekke kunt veranderen. 

Vanuit die gedachte en met onze eigen ervaringen en kennis helpt LiDRS u om u verder te ontwikkelen als leider.

LiDRS biedt u hiervoor een totaalconcept. Leer wat het betekent om een goede leider te zijn! Onze kennis en kunde hebben wij gebundeld in een boek, een model en diverse trainingen en coaching. In LiDRS vindt u een energieke organisatie die van aanpakken weet. Wij staan voor persoonlijke aandacht, plezier en een gegarandeerde ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten.

Neem vandaag nog uw eerste stap op weg naar beter leiderschap. Neem vandaag nog contact op met LiDRS!

De mensen achter LiDRS

 • Jochen Hekker

  Oprichter en eigenaar

  Met een bestuurlijke en operationele achtergrond en een grote internationale ervaring is Jochen de enthousiaste consultant, trainer en coach die gepassioneerd kan vertellen over leiderschap. Hij neemt u mee naar zijn tijd als duikofficier van de Koninklijke Marine en naar missies in Afghanistan en geeft u tal van inspirerende voorbeelden van zijn werkzaamheden als consultant, manager en leider. Goed leiderschap leert u niet alleen in de praktijk, maar ook uit de bevlogen trainingen of consultancy opdrachten door Jochen.

 • Bastiaan Ruizeveld de Winter

  Oprichter & Eigenaar

  Bij goed leiderschap draait het om snel kunnen schakelen in veranderende situaties. Bastiaan kan u hier alles over vertellen - als voormalig commandant van een onderzeeboot weet hij als geen ander hoe het is om onder stressvolle situaties de eindverantwoordelijkheid te dragen. En vergist u niet: de leiderschapskwaliteiten van een commandant lijken wel heel erg op die van de HR-manager... Waar die overeenkomsten in zitten? Bastiaan vertelt het u! Hij brengt graag op enthousiaste en inspirerende wijze zijn geleerde lessen over.

 • Walter Kers

  Director LiDRS Academy

  Walter heeft 36 jaar bij de Koninklijke Marine gewerkt en is nu werkzaam als Director LiDRS Academy. Vanuit een passie voor leiderschapsontwikkeling staat Walter regelmatig voor de groep. Wilt u meer leren over wat het betekent om een natuurlijke leider te zijn? Volg de inspirerende trainingen van Walter! Hij heeft zelfs een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vakmanschap en natuurlijk leiderschap. Hij weet als geen ander verbinding te leggen tussen de werkvloer en directie - en u binnenkort ook.

 • Will Meurer

  Trainer - Coach

  Vraag Will naar goed leiderschap en veranderingsmogelijkheden en de ware coach komt in hem naar boven. Hij laat u kijken naar uw eigen potentieel en formuleert samen met u heldere doelen op uw weg naar beter leiderschap. Belemmeringen worden uit de weg geruimd om het streven naar persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid te halen. Dankzij zijn (internationale) ervaring in verschillende leidinggevende functies bij de Koninklijke Marine aarzelt Will niet om ook u een confronterende spiegel voor te houden. Het doel? Een betere leider worden, uiteraard.

 • Chris Bruijn

  Trainer

  Jarenlang heeft waterpolo op nummer 1 gestaan in het leven van Chris Bruijn. Ambitieus, fanatiek en recht op het doel af zijn eigenschappen die hij bij het waterpolo goed heeft benut. Met deze ervaring kwamen ook zijn leiderschapskwaliteiten naar boven. Chris is in staat om deze kwaliteiten te delen met de mensen om hem heen, wat hem een echte teamspeler maakt. Zelfs binnen de nationale ploeg heeft Chris zijn stempel kunnen drukken en anderen sterker gemaakt. Chris is ook eigenaar van Kerngezond, een praktijk voor fysiotherapie op 3 verschillende locaties. Hier ligt zijn focus nog altijd op het sterker maken, ontwikkelen en ondersteunen van anderen. Door Chris zijn ambitie, fanatisme en visie zorgt hij ervoor dat zijn managementteam als een huis staat. Naast Kerngezond kunnen ook andere leiders en organisaties profiteren van Chris zijn sterkten. Wilt u een training volgen en uw leiderschapskwaliteiten optimaal gaan benutten als een echte teamspeler? Neem dan contact op.

 • Michiel Hijmans

  Trainer - Interim Manager

  Michiel staat garant voor inspirerende en boeiende verhalen, waarbij hij onder andere put uit 36 jaar werken bij de Koninklijke Marine. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in teambuilding en leidinggeven; resultaat gericht, maar altijd met aandacht voor de mens. Hij heeft ruime internationale ervaring, als militair en diplomaat, onder andere in de Verenigde Staten en in Brussel. Op zee werkte hij als commandant van de NAVO-vloot met vele nationaliteiten en gaf hij leiding aan de piraterij bestrijding bij Somalië. Naast leiderschapstrainingen geeft hij lezingen op velerlei terreinen, ook in het Engels. Neem gerust contact op.

 • Werner Kool

  Trainer - Interim Manager

  Als wat voor leidinggevende wil jij herinnerd worden? Na een training van Werner voel je je gesterkt om lastige situaties niet langer uit de weg te gaan, maar aan te pakken. Werner zal met natuurlijk leiderschap en enthousiasme jou inspireren een betere leider te worden. Als interim-manager komt hij bij verschillende bedrijven om leiding te geven aan verandering. Hij zal je laten inzien dat jouw gedrag en de juiste keuze in leiderschapsstijl, bepalend zijn voor het slagen van veranderingen binnen organisaties. Tevens zal hij met praktijkvoorbeelden en praktische tips je op weg helpen om als leider echt goed uit de verf te komen.

 • Mireille van den Akker

  Trainer

  Veel organisaties krijgen te maken met veranderings- en reorganisatieprocessen. Hoe u hier beter sturing aan kunt geven, leert u van Mireille. Haar bedrijfskundige achtergrond en operationele werkervaring als officier en auditor in Afghanistan maken van haar de trainer die u helpt verbindingen tot stand te brengen. Enthousiasme en inspiratie spelen hierbij de hoofdrol.

 • Marc Heijdendael

  Trainer en coach

  Marc is als trainer, coach en partner verbonden aan LiDRS, maar ook werkzaam als projectcoördinator. In deze functie realiseert hij samen met de projectleiders die gericht zijn op tijdelijke voorzieningen in de (chemische) industrie. Een verantwoordelijke taak waar veel bij komt kijken, want er moet altijd rekening gehouden worden met de wensen en tijdsdruk van derden. Geen probleem voor een opgewekte persoonlijkheid als Marc! Met zijn analytische en organisatorische vermogen brengt hij het project tot een goed einde. Deze vaardigheden leert hij u graag in zijn trainingen.

 • Chiel van der Laan

  Consultant en trainer

  Chiel heeft een stevige achtergrond als consultant in de financiele sector. Na een carriere bij de big 4, heeft hij zich gericht op het verbeteren van de financiële kolom bij midden en klein bedrijven. Inmiddels is Chiel betrokken bij LiDRS als consultant en trainer en helpt hij graag bij het het verbeteren van de financiële performance van organisaties. Heeft u vragen over hoe Chiel uw organisatie kan versterken, neem dan contact op via de website.

 • Felix Uhl

  Consultant en trainer

  Met een achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie, strategisch consultancy en financiële dienstverlening is Felix een goede sparringspartner voor uw managementteam. Naast zijn consultancy en trainingswerkzaamheden is Felix ook aan het promoveren aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van armoedebestrijding door het toepassen van gedragsbeinvloeding. Felix is de enthousiaste en inhoudelijk sterke partner op het gebied van gedrag en performanceverbetering.

 • Jeroen van Zaalen

  Trainer

  Jeroen staat klaar om, na een zeer afwisselende marineloopbaan, als trainer zijn kennis en ervaring op het gebied van leiderschap te delen met anderen. Dat doet hij door je een spiegel voor te houden en je te laten nadenken over welke sturing past bij jouw team en hoe je knopen doorhakt. Als voormalig commandant van een onderzeeboot en fregat, maar ook toen hij werkzaam was bij het Koninklijk huis en in het Caribisch gebied, weet hij goed wat het is om in lastige omstandigheden eindverantwoordelijkheid te dragen. Gebruikmakend van aansprekende voorbeelden uit zijn eigen loopbaan geeft hij helder aan wat voor hem wel en niet heeft gewerkt met als uiteindelijk resultaat het aanreiken van bruikbare handvatten om het beste te halen uit je team en jezelf.

 • Carmen Lopez-Brea

  Trainingsacteur / Trainer

  Het bijzondere aan de leiderschapstrainingen van Carmen is, dat zij u een beleving mee geeft. Met haar achtergrond als leidinggevende bij de ANWB, haar ervaring als trainingsacteur en kennis van de technieken in de theaterwereld, is zij in staat u het leiderschap te laten beleven. Carmen is ambitieus, enthousiast en heeft passie voor het overbrengen van haar kennis. Door de inzet van theater kan Carmen het gedrag van u als leidinggevende zichtbaar en concreet maken. Dit helpt u, om nieuw gedrag aan te leren. Wilt u een training volgen waarbij u het leiderschap zelf ervaart? Neem dan contact met op.