fbpx

Crew Resource Management training

10 06
3 beoordelingen

Crew Resource Management (CRM)

Op 27 maart 1977 crashte een KLM vliegtuig met een Pan Am vliegtuig op de landingsbaan van Tenerife. Een noodlottig ongeval door een samenloop van vele omstandigheden. Nog altijd het grootste ongeval in de luchtvaart met bijna 600 slachtoffers.

Sinds dit ongeval is er veel onderzoek gedaan naar de oorzaken van vele incidenten in een operationele omgeving. Luchtvaart, scheepvaart, maar ook andere risicovolle omgevingen zoals de offshore industrie, duikbedrijven en grote fabrieken uit de procesindustrie. De conclusie luidt vaak; slechte communicatie, hiërarchie, cultuur issues, werkdruk en vele andere gelijksoortige oorzaken. Crew Resource Management training biedt hiervoor een oplossing.

Crew Resource Management Training

Voor wie?
De Crew Resource Management Trainingen (CRM) zijn door LiDRS ontwikkeld voor zeevarenden en later verder ontwikkeld door onze inzet binnen de luchtvaart industrie en diverse productie en procesgerelateerde werkomgevingen. De cursus van nu richt zich op het effectiever en efficiënter maken van teams vanuit verschillende invalshoeken. Van safety leadership tot beter en efficiënter samenwerken in uw huidige team.

Wat doen we?
In de Crew Resource Management Trainingen maken we gebruik van operationele casuïstiek om naar de oorzaak te gaan van slecht presterende teams. Samen met uw team gaan we bouwen aan het verbeteren, maken we de koppeling naar uw dagelijkse praktijk en richten we ons op het verbeteren van onderwerpen zoals ‘communicatie, leiderschap, samenwerken, stress, groepsgedrag, veiligheid en safety management, public speaking en nog vele andere onderwerpen.

Welke mogelijkheden zijn er?
Onze flexibele CRM training met vele additionele leermodules kent meerdere mogelijkheden. In een korte dag kennis maken met verschillende onderwerpen via een CRM-Awareness training of daadwerkelijk 5 dagen ondergedompeld worden in alle ‘ins and outs’ van CRM. En natuurlijk alles wat ertussen zit. De mogelijkheden zijn divers.

Ook bestaat er de mogelijkheid om met onze ervaren consultants echte verandering te bewerkstelligen op de werkvloer. Een combinatie van theorie, coaching en mentoring op de werkvloer zorgt ervoor dat we echt op zoek gaan naar de gewenste cultuurverandering.

Eigen CRM-instructeurs in uw organisatie

De kracht van LiDRS zit in het opleiden van interne mentoren en instructeurs. Hiervoor hanteren wij het LiDRS Practitioner Program (LPP) en het LiDRS Master Program (LMP). Dit 9-daagse traject staat volledig in het teken om organisaties de handvatten en capaciteiten te geven om externe inhuur te verminderen. Het Practitioner Program is een noodzakelijk voortraject om de toekomstige instructeurs voldoende bagage mee te geven op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en samenwerking. Tijdens de practitioner fase raken de deelnemers langzaam ervaren in het ‘voor de groep staan’ door een ‘Action Based’ leerprogramma. De deelnemers zullen voelen, ervaren en toepassen van het aangeboden lesmateriaal.

Na het afronden van de het Practitioner deel, start het Master programma. In deze fase worden de deelnemers echt aan het werk gezet om het vak van instructeur en mentor eigen te maken. In deze fase krijgen de cursisten te maken met acteurs, maar zullen ze vooral ook zelf de trainingen geven en ondergaan van hun medecursisten.

Afhankelijk van de doelgroep koppelen we er vaak een additionele dag aan toe om klantspecifiek in te gaan op die CRM-onderwerpen die cruciaal zijn voor succes. Hierbij gaan we alleen met de CRM-instructeurs uit jouw organisatie aan de slag om hen een vliegende start te geven. Bij grotere inhouse trainingen waarbij alle cursisten uit dezelfde organisatie komen, is deze dag overbodig en kiezen we vaak voor een algemene kick-off om CRM een structurele plaats in de organisatie te geven.

Voorbeeld van CRM in uw organisatie

Deze eerste dag staat in het teken van kennismaken met CRM en het LiDRS-team. Bewust kiezen we hier voor een bredere aanpak waarbij alle deelnemers en het management is betrokken. Niet alleen creëren we begrip en draagvlak, maar inspireert ook alle deelnemers om met veel energie te starten aan de opleiding.

Dit 9-daagse programma delen we op in 5 blokken. Het eerste blok gaat over jezelf. Wie ben ik, waar sta ik voor en vooral waar ligt mijn kracht. Uiteindelijk om leiding te kunnen geven aan anderen of als trainer een boodschap goed over te kunnen brengen, zul je goed moeten weten wie je zelf bent. Vervolgens volgen er nog 3 blokken waarbij we kijken naar ‘Leiderschap en Communicatie’, Teamwork en overige elementen uit ons CRM-aanbod. Na afronding van deze 4 blokken is het Practitioner deel afgerond en gaan we naar blok 5; het LiDRS CRM Master Program. Dit 3-daagse programma is de kers op de taart. Hier krijgen de deelnemers meer inzicht in het trainen, mentoren, coachen en begeleiden van anderen. Verdieping op bepaalde CRM-aspecten maar vooral veel trainen en in aanraking komen met trainingsacteurs.

De modulaire opbouw van het programma is erop gericht om de deelnemers op te leiden tot volwaardige CRM-instructeurs. Gedurende de eerste 4 modules van de training zit er tenminste 1 week tussen de verschillende trainingsdagen. Dit om de materie te laten bezinken, de cursisten zelf de gelegenheid om verdieping te zoeken en de volgende training voor te bereiden.

De maximale groepsgrootte bedraagt 10 personen waarbij wij iedere training voorzien van tenminste 2 trainers.

Klaar voor Crew Resource Management?


Nu is het tijd voor verandering! Maak kennis met onze uitgebreide CRM trainingen. Van een CRM-awareness training, naar een 5-daagse uitgebreide training of zelfs het opleiden van uw eigen inhouse instructeurs en mentoren. Gegarandeerd een succes!
Wilt u vrijblijvend meer informatie of nu al inschrijven voor deze training, neem dan contact op door een email te sturen naar info@lidrs.nl.

Inschrijven

Crew Resource Management training

}
Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich kostenloos laten vervangen door een collega . Annuleringskosten tot 3 weken van te voren zijn 15% van het deelname bedrag. Vanaf drie weken voor aanvang bent u het volledige deelname bedrag verschuldigd.