fbpx

Leiderschapstraining voor Teamleiders en Managers

09 12

Leiderschapstraining voor Teamleiders en Managers

 

In een steeds veranderende omgeving, met druk van de directie, jouw senior managers en van de mensen die jij zelf aanstuurt, zijn de eisen die worden gesteld aan teamleiders en managers om goed te presteren steeds hoger. Als teamleider of manager sta je letterlijk ‘tussen’ de lagen. Je geeft en ontvangt leiding. Je werkt mee, je stuurt aan, je managet, je leidt en je bouwt daarbij veelal op ervaring en/of onderbuikgevoel. Maar échte handvatten, de spiegel of een klankbord, dat ontbreekt vaak. Herkenbaar?

In onze aansprekende praktische training leren we je vaardigheden en geven we je heel veel handvatten die je direct kunt toepassen in je dagelijkse omgeving. We gebruiken daarbij veel praktijkvoorbeelden en ervaringen van de trainers maar ook die van de groep zelf. We leren je elementen uit onze ‘Crew Resource Management’ ervaringen waarmee je vol zelfvertrouwen jouw team kunt aansturen.

In 5 gespreide trainingsdagen en 3 online sessies leren we je het verschil tussen managen en leiden. Geven we je praktische handvatten hoe je jouw team meekrijgt. Hoe geef je hen richting, maar ook hoe geef jij leiding aan jouw leidinggevenden? We raken de essentie van jouw dagelijkse uitdagingen. We sparren, dagen uit, enthousiasmeren maar gaan vooral ook met elkaar leren en ervaren. Alle trainingsdagen worden verzorgd door 2 trainers.

Voor wie

Voor teamleiders en managers met minimaal MBO-niveau en tenminste 1 jaar relevante werkervaring.

Programma

Het trainingsprogramma bestaat uit diverse praktijkoefeningen in een trainingsomgeving waarbij veel elementen uit Crew Resource Management, crisismanagement en communicatie vaardigheden naar voren komen. Het programma speelt in op de leerbehoefte van de groep maar behelst tenminste de volgende onderwerpen:

Dag 1; Kennismaking en introductie

Dag 2; De leider, manager en coach

Online sessie 1; Leiderschap bij verandering

Dag 3; Communicatie en conflictbeheersing

Online sessie 2; Vergroten van eigenaarschap in teams

Dag 4; Teamperformance en groepsgedrag

Online sessie 3; De rol van de teamleider (leading up, down and across)

Dag 5; Team ontwikkelplan en diploma uitreiking

Het team ontwikkelplan

Naast bovenvermelde onderwerpen zal als rode draad jouw team ontwikkelplan centraal staan. Waar ga je met jouw team naar toe, wat is de stip op de horizon, waar liggen de verbeterpunten van jouw teamleden en die van jezelf als leidinggevende? Met dit concrete team ontwikkelplan krijg je antwoord op deze vragen en daarmee richting voor de toekomst.

Startdatum

Startdata in maart en oktober 2021

Aantal beschikbare plaatsen

Het minimale aantal deelnemers voor deze cursus is 6 en maximaal 12. Het is ook mogelijk om deze cursus speciaal voor of binnen jouw organisatie te geven. De startdatum is dan nader overeen te komen.

Tijdstip

De cursus vindt plaats van 9.00-17.00u verspreid over meerdere weken.

Zo zijn de cursisten in de gelegenheid direct het geleerde in de praktijk te brengen en de effecten daarvan te ervaren. Die ervaringen worden dan meegenomen in de volgende trainingsdag.

Afronding

Cursisten ontvangen na afloop een Diploma van de LiDRS Academy.

Iedere cursist krijgt zijn eigen team ontwikkelplan mee.

Iedere cursist krijgt het boek ‘Leiders!‘ en ‘Vergroot Eigenaarschap‘.

Tarief

Het tarief voor deze unieke opleiding bedraagt € 2.495,-. Hierbij zijn alle lesmaterialen, lunch, koffie en thee inbegrepen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze of een van onze andere trainingen? Vraag dan meer informatie aan via info@lidrs.nl of bel naar 085-401 83 68.

Inschrijven

Leiderschapstraining voor Teamleiders en Managers

}

U kunt na het invullen van bovenstaande gegevens direct betalen met iDeal. Vul dan bovenstaande gegevens in en klik op ‘Verstuur’.

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich kostenloos laten vervangen door een collega . Annuleringskosten tot 3 weken van te voren zijn 15% van het deelname bedrag. Vanaf drie weken voor aanvang bent u het volledige deelname bedrag verschuldigd.