fbpx

Best gewaardeerde training van 2016

 

Bron: IIA Nederland

 

De training Leiden, inspireren en verbinden van 16 december 2016 was de best gewaardeerde training van het jaar. De enige tip om de training te verbeteren was om er een meerdaagse training van te maken. Dit werd door een aantal deelnemers aangegeven. Er zijn als eindoordeel zelfs twee tienen gegeven, een echte prestatie!

Wat heeft u als meest waardevol ervaren aan de training?

  • De bespreking van de voorbeelden in combinatie met de theorie.
  • Enerzijds de brede beschouwende invalshoek van leiderschapseigenschappen en daarnaast de praktische handvatten.
  • Door de verhalende wijze van presenteren en de sterke groepsinteractie heeft de materie een sterke connectie met mijn eigen belevingswereld en ervaringen gemaakt.

Leiderschap is binnen iedere organisatie en voor elk projectteam van groot belang. Goede leiders zorgen ervoor dat mensen zich verbonden en geïnspireerd voelen. Zij zijn degene die anderen met plezier naar hun werk laten gaan. Het IIA-competentieraamwerk voorziet voor een groot deel in de behoefte aan leiderschap. Maar het kan nog beter. Na afloop van deze training ben je in staat om: Leiderschapsstijlen te onderscheiden, Aan te geven waarom iemand een goed leider is, Nog beter te sturen op de juiste leiderschapseigenschappen, Het IIA-competentieraamwerk breder in te zetten, Als auditor en leider nog efficiënter te werken.

De trainers Jochen Hekker en Bastiaan Ruizeveld de Winter zijn oprichters en eigenaars van LiDRS BV. Ze hebben beiden jarenlang uitdagende leidinggevende ervaring opgedaan bij de Koninklijke Marine. Als duikofficier en (meervoudig) Afghanistan-veteraan weet Jochen met inspirerende verhalen de luisteraar te boeien en bruikbare lessen mee te geven over leiderschap. Bastiaan weet als voormalig commandant van een onderzeeboot als geen ander hoe het is om onder stressvolle situaties de eindverantwoordelijkheid te dragen. Met een stevige academische achtergrond en ‘hands-on’ praktijkervaring zijn de heren scherpe en enthousiaste leiderschapstrainers.

De training Leiden, inspireren en verbinden gaat in op ‘wat is leiderschap’ en ‘waarom is dit zo belangrijk voor een auditor’. Niet alleen wordt er gekeken naar de literatuur over leiderschap, maar ook naar de verschillende typen leiders en hoe zij zich verhouden tot een auditor. Interessant is de vogelvlucht door de tijd waarin bekende leiderschapstheorieën worden besproken. Ook gaan de deelnemers uitgebreid aan de slag met het IIA-competentieraamwerk in relatie tot leiderschap. Hiervoor wordt het LiDRS-model als leidraad gebruikt. De training zit vol met waardevolle vaardigheden om zelf nog beter leiding te geven. Na afloop van de training krijgen alle deelnemers 6 maanden gratis toegang tot alle functionaliteiten van het LiDRS-model en het boek ‘Leiders!’ cadeau.

De training zal in 2017 nog een aantal keer gegeven worden. Deze zijn nu gepland op 20 april, 29 juni, 21 september en 3 november 2017. Deze training levert 7 PE-punten op.