fbpx

Arabist onder Arabieren

Ontmoetingen in het Midden-oosten

Samenvatting

 

Het boek, dat bestaat uit een groot aantal zeer gemakkelijk en prettig leesbare korte hoofdstukken van maar enkele pagina’s, beschrijft op indrukwekkende en vooral humoristische wijze de Arabische wereld. Leo kwarten beschrijft zijn zeer diverse ontmoetingen in het Midden-Oosten (en een stukje Noord-Afrika) met bekende en minder bekende Arabieren en de gesprekken die hij met hen heeft. Op onnavolgbare wijze geeft hij ons een inkijk in de bijzondere en ook verschillende culturen die de Arabische wereld rijk is. Hij schuwt in zijn gesprekken en beschrijvingen controversiële onderwerpen niet.

Wat vinden wij van het boek?

 

Het boek geeft uitstekend en goed onderbouwd weer, het feit dat uitsluitend iemand die tot in de finesses de Arabische taal, cultuur en gebruiken machtig is en de kunst van het netwerken verstaat, zich op een dergelijke manier in die gemeenschappen kan manifesteren. Het laat zien dat we eigenlijk op een geheel andere wijze moeten kijken naar het Midden-Oosten en vooral naar “de Arabier”, dan nu de gemiddelde westerling en zeker ook Nederlander doet. Breder gezien toont het aan hoe relevant het is je te verdiepen in andere mensen en hun taal en cultuur wil je met elkaar goed overweg kunnen en elkaar begrijpen, verbaal, maar minstens zo belangrijk ook non-verbaal. Soms is het spijtig dat het hoofdstuk zo snel af is, je zou nog zoveel meer willen weten over die specifieke ontmoeting. Maar na een halve bladzijde in het volgende hoofdstuk ben je dat al snel weer vergeten.

Hoe haakt het boek in op onze filosofie?

 

Het boek lijkt misschien op het eerste gezicht weinig met leiderschap van doen te hebben, echter dat is maar schijn. Bij goed leiderschap is altijd interesse voor de ander en zijn of haar achtergrond en cultuur van groot belang. Daarnaast zijn er zeker lessen te putten uit hetgeen Leo Kwarten zo beeldend beschrijft over zijn gesprekken met deze bijzondere en bloemrijke mensen.

Over LiDRS

Je wilt verbeteren! De vaardigheden van jezelf als leider en manager kunnen beter en de prestaties van jouw organisatie wil je naar een hoger plan brengen! Je wilt meer resultaat, hogere omzet, betere managers en leiders en goed samenwerkende teams. Hoe ga je dat doen? Waar ga je beginnen?

LiDRS helpt jou met ervaren en gepassioneerde consultants, coaches en trainers het beste eruit te halen.

Leer wat het betekent om een goede leider te zijn! Maak die stap in de ontwikkeling van jouw organisatie. Onze kennis en vaardigheden hebben wij gebundeld in een boekeen model en diverse trainingencoaching en natuurlijk interim management en consultancy voor duurzame verandering en performance verbetering in jouw organisatie. We meten resultaat van voortgang met behulp van een unieke portal van LiDRS Online.

In LiDRS vind je een energieke organisatie die van aanpakken weet. Wij staan voor persoonlijke aandacht, plezier en een gegarandeerde ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten, teamperformance en de verbetering van prestaties van jouw organisatie!

Neem vandaag nog de eerste stap op weg naar beter groei. Neem vandaag nog contact op met LiDRS!

LiDRS bibliotheek